Våldtagen och sexuellt förnedrad

Jag kom upp halv sex i morse, helt otroligt. Det var inga problem att resa sig ur sängen när klockan ringde. Jag trodde jag skulle vara död med tanke på att jag stängde boken vid halv ett. Men icke.

Morgonen startades på riktigt hemma hos Bea. Älskling skjutsade mig dit, jag kom dit ca tio i sju. Bea välkomnade mig med nygjort kaffe. Det behövdes verkligen för att väcka både mig och min mage. Tur att koppen dracks hemma hos henne ;) haha. Mysigt start på morgonen.

Angående boken jag läser. Så som jag uppfattat det(efter fem kapitel) så är det en reporter som skrivit boken och den handlar om en tjej som blev våldtagen av bl.a. en krycka samt om samhällets syn på våldtäkter. Jag tycker det är väldigt intressant med sådana böcker, dock mycket tragiskt. Jag kan komma på mig själv ibland med att grimasera och spänna kroppen för att jag kan bli så förbannad. Men åter till innehållet. Jag vet inte om ni har hört talas om "Rissne-våldtäkten"? Jag hade inte gjort det innan jag läste om det i boken. Men det var en svensk tjej som blev våldtagen av åtta(om jag inte minns helt fel) invandrarkillar(nu kom jag på mig själv igen om att spänna ansiktet, haha).

>Min första tanke var när jag hade läst klart detta kapitel(Rissne-fallet) var att hur lågt får man sjunka? Inte ens den meningen beskriver min ilska över denna händelse. Jag förstår bara inte hur en människa kan göra något sådant mot en individ. Reporten som skrev denna bok besökte Hjulsta skolan några veckor efter våldtäkten. Det skulle hållas någon typ av konferens där högst 10 elever skulle få medverka samt någon minister. Allas identiteter skulle hållas hemliga så eleverna skulle känna trygghet i att yttra sig. Självklart spekulerades det mycket kring offrets klädsel, om hon var (för)full, om hon egentligen var med på denna händelse etc. Det var något jag reagerade på också. Hur kan klädseln vara relevant? Hur kan hennes nykterhet vara relevant? Visst, man tappar omdömet lite om man är berusad. Men inte fan ska man bli våldtagen för att man är onykter, eller hur? Men klädseln, det förstår jag inte. Hur kan det påverka fallet? Det stod till och med i protokollet polisen förde att kvinnan var klädd i "linne, BH, trosor och jeans". Det påpekades även väldigt ofta att hon hade varit berusad.

Hon skriver även i boken att det var en kille som utmärkte sig lite extra. Under diskussionen fäller han ur en kommentar som gjorde mig rasande. Han sa "hon får ju skylla sig själv. Hon var full. Man tappar omdömet när man är full och då kan man inte ha kontroll över sig själv". Detta gör mig flyförbannad. Hurfan kan en människa säga något sådant? Han sitter i princip och påstår att det var rätt åt henne, bara för att hon var onykter. Det är så jävla sjukt.

Den här boken har berört mig otroligt mycket efter endast fem kapitel. Den är jävligt bra och jätteintressant. När jag väl börjat läsa har jag ganska svårt att sluta. Såna här ämnen är väldigt känsliga för mig(inte av någon speciell anledning. Det är något jag bara tycker är viktigt att prata om) och det gör att det intresserar mig och gör att jag mer än gärna sitter och har en diskussion.

Sedan ska vi inte ens prata om det svenska rättsystemet. Det är ett skämt, enligt min mening. Jag har dock inte kommit in så pass långt in i boken så jag kan yttra mig så mycket. Men det kan jag säga utifrån egna erfarenheter. Fyfan säger jag bara.

Jaja, till något roligare. Jag har träningsvärk från när jag och Jossan spelade Nintendo Wii. Både i skulderbladsmuskeln samt överarmen. Det märks att jag inte har tränat på ca två veckor, haha.

I dag var det tänkt att vi skulle ha lite grillmys men så blev det ju självklart inte. Såg ni att det snöade i dag? Helt SJUKT! Det snöade i alla fall lite i Rönninge. Nu har vi ändrat planerna. Vi ska tillaga maten inne istället. Det är också mysigt. Vi ska även dricka lite och ha lite trevligt.

Nej, nu måste jag socialisera mig med Josskoss.

Kommentarer
Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

sv: tack :)

2010-04-17 @ 17:04:23
URL: http://grynis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0