Thank God it's spring.

Bjuder på några mysiga vårbilder från långpromenaden. Det ser inte ut att vara så varmt på bilderna men jag kan tala om för er att jag verkligen svettades ihjäl. Det var inte nådigt. När vi anlände tillbaka till bilen visade mätaren 21 grader. HUR UNDERBART ÄR INTE DET? Jag ber till alla gudar(trots att jag är ateist) att detta väder håller i sig.

På promenaden hittade vi en liten skogsödla. Den var snabb som attan och urgullig. Dessutom var den jättelugn när Rickard lyckats ta upp den. Lilla plutten..



Det var allt för tillfället. Nu ska jag sätta mig i solen och plugga lite tyska. Auf Wiedersehen!

Snor och sånt äckligt

Min pollenallergi tar verkligen kol på mig. Jag känner mig jättehängig och snorar som satan. Inte roligt! Mamma köpte ett nässpray som ska hjälpa snuvan lite, men icke. Den funkar lite, lite men inte tillräckligt. Näsan varvar mellan att vara helt igentäppt och sedan släppa loss ordenligt. Det är inget roligt när man kommer in i skolan och sätter sig på skolbänken och det blir som en flod. Jaja, nog om det.

I morgon är det äntligen fredag=valborghelgen. Jag och Rickard har tänkt att besöka brasan hemma i Salem. Det är en tradition, så det måste göras. Vare sig Rickard vill eller inte. Efter det ska vi nog tillbaka till Södertälje och ha mysmiddag. Det var Rickards idé. Han förslog även om vi skulle stänga av mobilerna för att vara icke tillgängliga. Då var min stora fråga, har han slagit i huvudet? Han om någon är ALLTID tillgänglig förutom när jag försöker nå honom.

Jag har tänkt att strosa runt lite i Södertälje i morgon efter skolan, ensam. Ja, ni läste rätt. Det kan faktiskt vara väldigt skönt ibland. Gå helt i sin egen takt, göra det man själv vill, kolla i vilka affärer man själv vill. Men om Bea vill joina kommer jag självklart inte avböja. Hennes sällskap vantrivs man aldrig med.

Shopping!

I går åkte jag och mamma till Södertälje och handlade lite smågrejer. Hittade en hel del snygga saker.

Jag vet inte vad jag är mest nöjd över. Men jag älskar verkligen den rosa BH:n samt trosorna. Visst är den fin?

Mamma hittade denna snygga skjorta till mig medan jag stod och prövade underkläder.

Och dessa shorts hittade jag också(nej, de är inte smutsiga. Det var linsen som var lite skitig). Äntligen har jag ett par svarta shorts.

Tack underbara mamma. Det blir ännu mer shopping i morgon också. Jag har en hel del att köpa som det är slut på här hemma. Och det inkluderar inte kläder och dylikt. Fast jag kan inte lova att jag inte kommer hem med ett linne eller en klänning, hihi.

Precis så!

Ni är tråkiga som sällan kommenterar. Bara så ni vet.

Snubbeltrubbel

Jag glömde bort att berätta att jag även lyckades med att snubbla i trappan som ligger precis innan entrén i skolan. Hur lyckad kan morgonen bli egentligen? Då var jag på ganska surt humör kan jag tala om för er. Men nu kan jag minsann skratta åt det. Det måste ha sett väldigt roligt ut. Haha!

Skicka mail till SL kanske?

Ibland blir jag bara så trött på SL. I morse klockan 08.30 hade jag skriftligt nationella i engelska. Det var därför extremt viktigt för mig att komma i tid. Vissa lärare får för sig att stänga dörren prick den tiden man provet ska börja.

I alla fall. När jag kommit till Södertälje station var tåget ca två minuter försenat, inte så farligt tänkte jag. Jag satte mig på tåget i hopp om att vi så fort som möjligt skulle börja rulla iväg, men icke. Tåget stod stilla ca fem minuter. Sedan insåg jag(när alla började gå av tåget) att alla resenärer var tvugna att byta till ett annat tåg. Sagt och gjort. Och här skulle de börja om med hela "plocka-alla-tidningar-proceduren" och bara det tar ca fem minuter. Nu var klockan 15 minuter över åtta(hade allt gått som det skulle, hade jag varit i Rönninge 08.17 som planerat). Efter vissa om och men började vi äntligen lämna stationen. Men självklart var morgonen inte helt problemfri. Vi stannade lite innan Södertälje hamn i ca ytterliggare fem minuter. YEY tänkte jag! Jag kommer komma försent till nationella. 1-0 till skolan.

När jag äntligen kom till Hamn blev vi(IGEN) tvungna att byta tåg. Och just nu var jag jävligt förbannad för klockan hade tickat på ordentligt. Nu var klockan ca 08.25. Och till råga på allt skulle de självklart byta spår(det klandrar jag dem inte för), men det tog sån tid! De bad tusen gånger om ursäkt. Men då tänkte jag, hur fan hjälper en ursäkt en sen ankomst till ett nationellt prov man inte kan göra om? Det är jättetrevligt att de ursäktar allt trubbel, men i stundens hetta sket jag totalt i deras ursäkter.

Jag kom en kvart försent till provet, men som tur var hade jag en snäll lärare som inte hade låst dörren. Och jag berättade lite kort och snabbt att det hade varit väldigt mycket strul med pendeltågstrafiken och bad sedan om ursäkt.

Jag gjorde provet på 40 minuter och allt blev skitbra. 1-1 till Sandra.

Nu ska jag slänga mig ner i mammas soffa. Jag traskade hit efter skolan. Vi har precis ätit lite frulle. Det blev äggröra på mackor och apelsinjuice till det för min del. Vi ska umgås lite och ska även försöka plugga lite. Min mamma är snäll hon.


Dumma dag

Jag har precis konstaterat att allt kan hända på Ronnabussen. Matvaror kan flyga hejvilt, barnvagnar också samt människor. Det har jag fått erfara på loppet inom en månad. Jag har även fått erfara idioter som tror de äger bussen. I dag var det en invandrarmamma med en barnvagn(det var hennes vagn som halvt välte). Hon satte sig brevid mig på bussen och hade händerna i fickorna så jag fick känna på hennes otroligt sköna spetsiga armbåge rätt in i sidan. Hur mycket jag än puttade lite försiktigt för att åtminstone få lite plats för mina arman(som för övrigt var otroligt ihoppressade, nästan så att min bröstkorg gick av på mitten) så hände det ingenting. Jag tycker sånt här beteende är väldigt ouppfostrat och irriterande. Jag tycker faktiskt att jag beter mig perfekt på bussen. Jag erbjuder äldre plats om jag ser att det behövs, jag tackar när någon flyttar på sig och jag får till och med få fram ett leende, jag flyttar på mig utan tvekan om någon ska komma förbi och jag erbjuder folk hjälp om de behöver. Hur kan det vara så jävla svårt att bete sig som folk? Jag förstår inte hur folk tänker ibland.

Jaja, när jag kom hem fick jag lust att koka lite ägg(för första gången i mitt liv) och sedan slänga upp det på en macka. Och det gjorde jag! Men det första ägget sprack för att det kokade för "hårt". Så jag började om. Men då minsann tappade jag det skalade ägget på golvet så det blev smutsigt. Då fick jag börja om igen, kul va? Men nu har jag precis avnjutit min goda äggmacka. Det var oerhört gott. Länge sedan jag åt äggmacka.

Hela dagen har gått lite upp och ner. Dagen började konstigt och jag hade massvis med konstiga känslor. Jag hade kollat helt fel på SL men som tur var hann jag med den tidigare bussen. Jag har tyckt att alla har kollat konstigt på mig i dag och det blir inte bättre av att jag kände mig konstig när jag gick hemifråm. När jag äntligen kommit till skolan, tidigare än planerat bara för att jag fick reda på i går att vi skulle ha nationella i eng i dag så visar det sig tydligen att nationella är i morgon. Läraren sa fel till mig. Då blev jag ganska irriterad. Jag slet arslet av mig för att komma upp i morse. Visst, alla kan vi förväxla dagar men istället för att säga "i morgon" så kan man säga datumet. Allt blir mycket enklare då.

På hemvägen var det massvis med krångel med tågen. Som vanligt när man ska åka till/från Södertälje. Jag var bara trött och irriterad och ville hem och äta. Men nu ska jag sluta klaga. Nu är jag hemma och har precis ätit min goda macka. Och nu ska jag ut på balkongen och röka sen ska jag plugga. För tillfället består min vardag av att plugga. Roligt va? Men snart är det över. Det ska bli så skööönt!

Han ska hängas ut!

Jag satt och tänkte på en grej alldeles nyss när jag avnjöt en kvällscigg på balkongen.

Jag läser som sagt en bok om en rad olika våldtäkter. Och i nästintill av alla fall så har tjejen inte vågat berätta för någon om händelsen och har heller inte polisanmällt det. De beskriver hur de känner skuld, ångest och skäms över sig själva. Jag tycker det är hemskt. Det är förövraren som ska känna skuld, det är förövraren som ska ha ångest och det är förövraren som ska skämmas. Och sist men inte minst, han ska hängas ut!

Jag har lyckligtvis aldrig varit med om en våldtäkt. Jag tar alltid det säkra före det osäkra och ibland kan jag nästan vara för försiktig(om man kan vara det?). Jag känner folk som tyvärr varit med om det. Men som jag känner nu hade jag aldrig tvekat på att polisanmäla. Jag hade aldrig tvekat på att ringa första bästa. Men det är som jag känner nu.. Det är inte omöjligt att jag ändrar tankesätt om jag nångång blir ett offer för något så hemskt. Jag kanske också känner skam och skuld. Men varför känner vi tjejer och kvinnor skuld och skam? Är det för att vi känner oss billiga, kanske att vi får skylla oss själva för att vi klädde oss "billigt"?(jag tycker dock inte klädseln är relevant men samhället gör). Vad tror du?

I love you boy


Bildregn

Jag har ÄNTLIGEN hittat sladden. Eller ja, snarare Rickard. Jag blev för irriterad för att ens bry mig om att leta. Så gentleman som han är så letade han fram den. Nu blir det bildregn! Kommer slänga upp bilder från när vi grillade också. Ni får ha överseende med den dåliga mobilkameran.


Bilder från promenaden:

SMS-inlägg

p1559_24-04-10 (MMS)


Långpromenad

Kom precis in från en långpromenad med Rickard och Jackie. Det är hur skönt som helst utomhus. Vi gick först på en jättestor äng, och då menar jag stor, haha! Sedan kom man in på en lite grusväg och sedan fortsatte vägen fram till bilen. Den perfekta rundan!

Tänkte se om jag kunde slänga in några bilder från promenaden. Jag har fortfarande inte packat upp sladden till mobilen, så får se om jag kan skicka in genom mobilen direkt in till bloggen. Det återstår att se!

Puss

Lugn fredag

Kvällen blir lugn. Inte för att jag klagar, uppskattar snarare det till max. Hela dagen har jag lidit av någon typ av övertrötthet och varit jättebarnslig. Men det tycker jag om. Jag tycker om att kunna bjuda på mig själv till en viss grad. Dagen har så gott som gått som planerad. Jag och Rickard har tagit en varsin öl och ett glas vin. Det räcker så, bara lite mys sådär. Jag har även tänt lite ljus i lägenheten.

I morgon ska vi till Lidingö och besikta bilen. Eller ja, Rickards jobbil. Efter det har jag tänkt handla lite snygga nagellack från Depend. Det har kommit ut grymt snygga färger. Slänger in bilder på dem i morgon!

Nej, nu ska jag nog slänga mig ner i soffan brevid Rickard. Han har hittat någon spännande film på Canal+first. Nattinatt.

Som små barn med bajs och raphumor.

Äntligen fredag! Gud så jag har längtat. Skolveckan har dock inte varit något vidare jobbig, men jag börjar bli extremt trött på att gå i skolan nu. Som tur är slutar jag snart.

Jag och Bea gjorde vårat radioinslag i dag på multimedian. Vi stannade kvar till två, halv tre(?). Och jag måste bara säga. Fyfan vad roligt det var. Jag har inte garvat så mycket på jättelänge. Uppgiften var att vi skulle välja en artikel från exempelvis Aftonbladet eller Svenska Dagbladet och sedan välja två låtar. Vi skulle spela in samtidigt som vi läste upp artikeln. Efter många om och men, talfel och asgarv blev vi klara. Tungan kunde verkligen vrida sig i munnen när man skulle fokusera intensivt på något man skulle presentera. Vi blev som små barn och kom tillbaka till rap och bajshumorstadiet. Tack för en rolig morgon. Uppgiften blir dock klar på måndag! :)

Älskling kom och hämtade mig. Hur skönt som helst! Då slapp jag åka tåg i det tillståndet jag var i då. Död som en zombie rättare sagt.

Jag har tagit tag i rättskunskapen nu också. Det är ca 220 frågor om inte fler. Det känns ju sådär. Men jag ska försöka fixa detta med en positiv inställning om att jag klarar detta. Lite kan man ju sedan tidigare då jag läst kursen och lite kan man tack vare att man är självlärd. Jag har redan gjort 43 frågor på en fredagkväll och det tycker jag är starkt jobbat. Eller hur? Jag är stolt över mig i alla fall.

Bjuder på ytterliggare fler bilder av Mr.O. Han är så j*vla gullig tycker jag. Hur han beter sig, hur han hanterar olika situationer. Han är en egen individ. Gulleplutt.






12 saker du inte visste om mig(?).

1. När jag var liten trodde jag att min mamma var grundaren till receptet för kladdkaka.
2. Jag har en porslinstand pga en incident i högstadiet.
3. Jag har flyttat totalt 13 gånger i mitt liv.
4. Jag blev mobbad när jag var liten från sexårs till fyran. Det är anledningen till varför jag har svårt att släppa in folk i mitt liv men också varför jag är psykiskt starkare i dag.
5. Jag har en förjävla fobi för fåglar(dock inte tama fåglar).
6. Min bror har alltid och kommer alltid ställa upp för mig. Vi har något speciellt. Äkta syskonkärlek!
7. Min första kärlek var en katastrof. Det ingick självplågeri och svek.
8. Min moster bor i London.
9. Jag är en kvarts finsk resten svensk(så vitt jag vet).
10. Min mamma är den som hjälpt mig mest i livet. Och den jag alltid kommer att se upp till.
11. Jag har rökt sedan jag var 12-13(försöker dock sluta helt nu, det går i vågor).
12. När jag var liten fick jag en tegelsten i huvudet utan att det började blöda. Där jag vi snacka om att jag blev chockad.

Chokladkaka FTW!

Nu ska jag snabbt ta ut chokladkakan ur ugnen för att sätta mig i soffan framför Sveriges fulaste hem. Det kommer bli otroligt gott ;)

Här har ni en lite bättre bild på våran orm. Söt va?


Hörs senare!

Mr.O

God eftermiddag gott folk!

Jag och Bea bestämde oss för att åka till skolan i morgon istället. Eftersom att vi har multimedia och den börjar klockan åtta så har vi fler timmar på oss att jobba med det vi behöver. Tycker det lät som en bra idé! Då kan jag städa och plugga här hemma istället.

För er som inte vet så har vi köpt Jimmys orm. En regnbågsboa. Den är hur mysig och gullig som helst. Jag har dock inte vågat hålla i den själv än, men det kommer. Jag har åtminstone klappat och hållt i hälften av ormen. Jag tycker den är otroligt fin alltså. Speciellt när den reflekteras i ljuset, då ser man regnbågens färger. Jättefint!

Det här är terrariet. Jag älskar bakgrunden som Jimmy och Rickard har gjort. Hur ball som helst!



Ser ni färgerna? Visst är den vacker. Jag älskar denna lilla krabat.


Nu är det dags för lite arbete. Dammsugning och skurning är ett måste i dag!

Äntligen klar med tvätten!

Nu har jag precis blivit klar med all tvätt. Våran tvättid var slut vid tio så i en timme har jag nu stått och strukit örngott och kökshanddukar samt vikt en massa tvätt. Jag börjar känna mig mer och mer vuxen för varje dag som går faktiskt. Det är inte alla som kan hantera ett strykjärn. Och nej, det är inte svårt men var det inte någon i svenska Hollywoodfruar som inte ens visste vad celcius är? Utan min mamma hade jag inte kunnat hantera en tvättmaskin och dylikt. Det känns otroligt skönt att inte ha ett enda smutsigt klädesplagg. Vi har redan bokat ny tvättid så det här flyter på bra nu.

I morgon är det skola som gäller. Jag och Bea ska jobba på järnet. Vi måste fixa lite instuderingsfrågor + jobba med multimedia. Det kommer gå bra, bara vi inte stressas och håller på med annat. Som vi vanligtvis alltid lyckas med, haha. Men i morgon är det andra bullar som gäller.

Jag är rätt nyfiken på mina besökare. Jag har många fler besökare än antalet som kommenterar. Jag vill inte behöva provocera för att få kommentarer. Så er som känner er träffade. Skriv gärna en kommentar om vem ni är, vad ni heter etc. Jag är nyfiken!

Nu ska jag hoppa i säng. Men först ska jag olja in mina naglar. God natt!

Tvätt

Så, nu är vi äntligen klar med sista tvätten. Känns helt underbar att inte ha någon smutstvätt alls. Tvättstugan här i huset är skitbra. Det finns tre maskiner, ett torkskåp samt ett stort rum med någon typ av torkningsfunktion. Och man får tre timmar på sig. På en timme hade vi tvättat lite mer än hälften av all tvätt. Jag är verkligen glad av att vi äntligen fått nycklarna! Både jag och Rickard är nöjda.

Jag har även pluggat mycket tyska mellan tiden i tvättstugan. Jag har prov tisdag som kommer och det här känns bra. Jag börjar lära mig allt.

Nu ringde timern och nu är det dags att hämta upp sista tvätten.

Ciao!

Skitväder!

Vad är det för jävla skitväder vi har? Seriöst, jag börjar bli ganska less nu och jag är nog inte den enda. Jag som hade tänkt att åka ner till Handelsbanken i Södertälje men nu har jag ingen lust längre. Jävla skit!

I dag vaknade jag ganska sent, jämfört med när jag brukar vakna på lediga dagar. Jag har ännu inte hunnit göra så mycket men jag ska snart hoppa in i en dusch för att starta dagen.

SkorSkor

Dessa skönheter ska jag köpa, dock ska färgen vara neonrosa eller gammalrosa. Åh, de kommer vara grymt snygga! Jag vill dock ha ett par vita och svarta också. Lite beslutsångest, ja.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, hörs senare!

Finally!

Nu är jag äntligen nöjd med min header efter många om och men! Så blir det alltid. Jag sitter i flera timmar photoshop. Rickard och Jackie gick och lade sig för länge sedan. Funderar på om jag ska göra detsamma. Sängen lockar lite måste jag säga, mina ögon börjar svida nu faktiskt. Ja, det får väl bli så.

God natt gott folk :)

Wiho!

Nu har vi käkat middag, kommit hem från Jula där vi har inhandlat nytt duschmunstycke, ny badrumslampa och ny badrumspegel. Det blev skitnice!

Blogger är under ombyggnad. Det är därför den är lite tråkig. Det får ni stå ut med. Nu ska jag inta soffläge.

Puss på er

Onödig info?

Blogg jag läser först: Hmm, det är nog Kenzas.

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Det är nog någon av dessa omtalade gaybloggar. Har endast läst en gayblogg en gång.

Kändisblogg jag följer: Hmm, Kenza, Tyra, Citty och Cimon från Paradise Hotel.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Citty

Första bloggen jag började följa: Det var nog Beas före detta blogg.

Bloggare jag beundrar och varför: Gud vad svårt. Blondinbella(för att hon är lika gammal som mig men har lyckats förbannat bra på så kort tid), Kenza(för hon verkar vara en jävligt skön och trevlig tjej).

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Det är väl inga större fördelar med tanke på att min blogg inte är så känd. Men det måste nog bli att min familj kan läsa om vad som händer i mitt liv(då jag inte bor hemma längre).

Då hatar jag att blogga: När jag inte får den respons på inlägg som jag förväntat mig.

Då älskar jag att blogga: Då jag har något roligt eller händelserikt att skriva om.

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet: Tyvärr får jag inte så ofta kommentarer trots att det är ganska många som besöker min blogg. Men det får väl bli Elin :)

Bildregn

Sorry för dålig uppdatering mina trogna läsare. Eftermiddagen och kvällen har bjudit på mycket!

I morse trodde jag att jag hade fullt med tid över att ta massvis med roliga bilder men icke. När jag slog på SL visade det sig att jag hade 20 minuter på mig att sminka mig och hitta kläder. Då blev det minsann stressigt! Men jag hann. Och jag kom till multimedian i god tid. Jag och Bea gjorde en massa nytta. För en gångsskull gjorde vi klart en uppgift under lektionen. Duktigt, inte sant? Haha.

Rickard ringde mig hysteriskt i slutet av lektionen och när jag väl svarade frågade han var jag var. Samma visa varje måndag klockan fem när jag har multimedia i Rönninge gymnasium. Börjar han kanske bli lite gammal och dement? Nej men det visade sig att han var i skolan för att hämta upp mig. Det var en rolig överraskning.

Sedan bar det av hem för att gå ut med jycken och hämta lite kläder för här skulle det grillas. Sofia och Jimmy ville grilla med oss och inte tackar man nej till det en varm dag som denna. Det var mycket trevligt och maten var oerhört god. Jag stod för marinaden, dock färdigköpt men jag är stolt ändå! Lyckades som vanligt skära mig på kniven(som jag alltid lyckas göra när jag vistas bland vassa föremål).

Nu kom vi precis hem från Salem. Ska snart sätta mig och plugga tyska men först blir det bildregn från i dag när jag trodde jag hade tid över, haha. Enjoy!



De två sista bilderna bjuder jag på. Det handlar ju om att bjuda på sig själv, right?

Nej, nu känner jag att det är lite bråttom med att plugga. God natt på er.

Pictures

Jag orkar inte skriva en rejäl uppdatering kring helgen, känner att jag vill lägga mig i soffläge med naturgodiset vi köpte i dag. Men först tänke jag bjuda på några bilder. Det får bli mitt inlägg för i kväll!







Våldtagen och sexuellt förnedrad

Jag kom upp halv sex i morse, helt otroligt. Det var inga problem att resa sig ur sängen när klockan ringde. Jag trodde jag skulle vara död med tanke på att jag stängde boken vid halv ett. Men icke.

Morgonen startades på riktigt hemma hos Bea. Älskling skjutsade mig dit, jag kom dit ca tio i sju. Bea välkomnade mig med nygjort kaffe. Det behövdes verkligen för att väcka både mig och min mage. Tur att koppen dracks hemma hos henne ;) haha. Mysigt start på morgonen.

Angående boken jag läser. Så som jag uppfattat det(efter fem kapitel) så är det en reporter som skrivit boken och den handlar om en tjej som blev våldtagen av bl.a. en krycka samt om samhällets syn på våldtäkter. Jag tycker det är väldigt intressant med sådana böcker, dock mycket tragiskt. Jag kan komma på mig själv ibland med att grimasera och spänna kroppen för att jag kan bli så förbannad. Men åter till innehållet. Jag vet inte om ni har hört talas om "Rissne-våldtäkten"? Jag hade inte gjort det innan jag läste om det i boken. Men det var en svensk tjej som blev våldtagen av åtta(om jag inte minns helt fel) invandrarkillar(nu kom jag på mig själv igen om att spänna ansiktet, haha).

>Min första tanke var när jag hade läst klart detta kapitel(Rissne-fallet) var att hur lågt får man sjunka? Inte ens den meningen beskriver min ilska över denna händelse. Jag förstår bara inte hur en människa kan göra något sådant mot en individ. Reporten som skrev denna bok besökte Hjulsta skolan några veckor efter våldtäkten. Det skulle hållas någon typ av konferens där högst 10 elever skulle få medverka samt någon minister. Allas identiteter skulle hållas hemliga så eleverna skulle känna trygghet i att yttra sig. Självklart spekulerades det mycket kring offrets klädsel, om hon var (för)full, om hon egentligen var med på denna händelse etc. Det var något jag reagerade på också. Hur kan klädseln vara relevant? Hur kan hennes nykterhet vara relevant? Visst, man tappar omdömet lite om man är berusad. Men inte fan ska man bli våldtagen för att man är onykter, eller hur? Men klädseln, det förstår jag inte. Hur kan det påverka fallet? Det stod till och med i protokollet polisen förde att kvinnan var klädd i "linne, BH, trosor och jeans". Det påpekades även väldigt ofta att hon hade varit berusad.

Hon skriver även i boken att det var en kille som utmärkte sig lite extra. Under diskussionen fäller han ur en kommentar som gjorde mig rasande. Han sa "hon får ju skylla sig själv. Hon var full. Man tappar omdömet när man är full och då kan man inte ha kontroll över sig själv". Detta gör mig flyförbannad. Hurfan kan en människa säga något sådant? Han sitter i princip och påstår att det var rätt åt henne, bara för att hon var onykter. Det är så jävla sjukt.

Den här boken har berört mig otroligt mycket efter endast fem kapitel. Den är jävligt bra och jätteintressant. När jag väl börjat läsa har jag ganska svårt att sluta. Såna här ämnen är väldigt känsliga för mig(inte av någon speciell anledning. Det är något jag bara tycker är viktigt att prata om) och det gör att det intresserar mig och gör att jag mer än gärna sitter och har en diskussion.

Sedan ska vi inte ens prata om det svenska rättsystemet. Det är ett skämt, enligt min mening. Jag har dock inte kommit in så pass långt in i boken så jag kan yttra mig så mycket. Men det kan jag säga utifrån egna erfarenheter. Fyfan säger jag bara.

Jaja, till något roligare. Jag har träningsvärk från när jag och Jossan spelade Nintendo Wii. Både i skulderbladsmuskeln samt överarmen. Det märks att jag inte har tränat på ca två veckor, haha.

I dag var det tänkt att vi skulle ha lite grillmys men så blev det ju självklart inte. Såg ni att det snöade i dag? Helt SJUKT! Det snöade i alla fall lite i Rönninge. Nu har vi ändrat planerna. Vi ska tillaga maten inne istället. Det är också mysigt. Vi ska även dricka lite och ha lite trevligt.

Nej, nu måste jag socialisera mig med Josskoss.

Min dag kortfattad

Dagen har varit händelserik. Engelskalektionen gick jättebra. Jag jobbade på högt tempo från start till slut och jag hoppas läraren är nöjd över min insats. Jag är i alla fall det! Fick även tillbaka mitt senaste glosförhör och där fick jag 31 av 32 rätt. Jag hade till och med fått en liten smilegubbe under resultatet. Sånt blir jag glad över. Det får mig att fortsätta vilja prestera det bästa jag kan.

Efter skolan ringde jag Jossan för att byta några ord. Det slutade med att jag gick till hennes pappas mysiga delikatessaffär och gjorde henne sällskap. Jag åt även lite pestopasta med ett kyckliggrillspett. Hur gott som helst! Man går alltid därifrån mätt och belåten. Hon gjorde mig sällskap hem, vi hade ju inte setts på ett bra tag. Det var några riktigt skumma gubbar på bussen. De kollade jättemycket och det här var inte "vanligt" stirr. De blev lite obehagligt ett tag och jag vägrade hoppa av på min bussplats så vi tog den innan. Jag vill verkligen inte träffa på dessa snubbar ensam alltså. Tur att jag hade Jossan med mig annars hade jag fått panik!

Självklart började vi spela Wii när vi kom hem. Det är fortfarande lika roligt. Vi spelade från tennismatcher till baseball. Så jäävla roligt! Vi dog av garv och vi blev även lite varma där ett tag, haha. Grymt.

I dag var vi som en liten familj under middagen. Jag och Jossan lagade maten(såklart, vad annars?) medan Rickard kollade på TV med en öl i handen. En riktigt Svenssonpappa, typ. Efter maten slog vi oss ner i soffan för lite chill. Och nu sitter vi här. Jag har precis duschat och blivit lite fräsch.

I morgon är det en ny dag, nya tag. Jag börjar klockan åtta, får se hur det går att komma upp. Måste nog gå upp väldigt tidigt med tanke på att det tar ca 30 minuter för mig att åka till skolan. Ska se om jag kan åka snålskjuts på Rickard till Södertälje. We'll see, we'll see.

Outfit

Jag tänkte bara snabbt slänga in två bilder på hur jag ser ut i dag. Sen måste jag springa till bussen!



Nintendo Wii

Hej på er allihopa. I dag är humöret på topp trots att jag är ganska trött. Jag gick upp halv tio men var jättetrött av någon anledning. Det kanske beror på att jag och R satt och spelade nintendo wii till 12 i går. Vet ni hur roligt det är eller? Det var svårt i början då man skulle lära sig finkänsligheten i rörelserna man ska göra för att styra. Jag ska lätt spela det i dag. Ett väldigt bra sällskapspel, men dyrt!

I dag är det skolan som gäller. Ska göra lite förhör osv., men det kommer gå galant(hoppas jag i alla fall). Jag har även tänkt att röja lite mer här hemma. Det känns som att våra grejer aldrig tar slut. Snarare fylls på! Men nångång måste jag komma någon vart. Jag ska även prata med Rickard och se om vi ska slänga lite skit.

Keep it up!

Följ min blogg med bloglovin

WIE!

Nu har jag och Rickard precis varit och köpt nintendo wii. Det fick bli en svart sådan. Det vita tilltalade oss inte lika mycket som det svarta. Det här kommer bli skitnice! Jag ska köpa wii fit plus, där man kan träna efter egna mål och dylikt. Snacka om lat, eller hur? Haha. Jag ska dock fortsätta träna på gym såklart!

Nej, nu måste jag gå och kolla på när Rickard sätter ihop allt och mixar.

Ciao!

Full rulle

I går var det full rulle från morgon till kväll. Dagen började i skolan, allt gick bra. Träffade Sandra och vi satt i solen och pratade gamla minnen från högstadiet och i början av gymnasiet. Det var jättetrevligt. Vi satt säkert i en och en halvtimme. Sedan var det bara dags och åka hem för att laga mat åt gubben. Hemresan tog en jävla tid. Massa krångel och sega busschafförer. Efter middagen åkte vi direkt hem till Jimmy och Sofia för att tvätta massvis med tvätt(då vi ännu inte har någon nyckel till tvättstugan och vi har inte hunnit koppla in våran tvättmaskin). Vid halv 11 ungefär kom vi hem och då var det bara bums ner i säng, efter en välbehövd dusch dock.

Vanligtvis brukar jag vara ledig på onsdagar men inte denna. I dag hade jag muntliga nationella i engelska A. Jag tyckte det gick bättre än väntat men det verkade inte läraren tycka som sa, för mig nedvärderande saker till mig mitt framför de två andra. Inte schysst! Jag hade god lust att kontra hennes spydighet med ännu mera spydighet men jag lät bli. Så snäll som jag är! Jag svalde min stolthet och höll käft och försökte visa ännu mer vad jag går för. Jag hoppas det gick bra i alla fall. Gjorde det inte det finns det tyvärr inte mycket mer jag kan göra. Jag gjorde i alla fall mitt bästa så jag är nöjd.

Snart är det fredag och jag hoppas verkligen att det här underbara vädret håller i sig. Jag är jättesugen på att grilla lite kött och dricka några öl. Vi har ju en skog bakom våran lägenhet. Där finns det ett rätt mysigt berg med utsikt över kanalen och där skulle jag vilja spendera min fredag/lördag-kväll. Hur mysigt låter inte det? Jag ska se om Rickard vill, så kan vi dra ihop lite folk. Och det underlättar verkligen att det ligger precis vid oss.

Nej, nu måste jag plugga lite tyska. Jag har prov två tisdag som kommer. Men det kommer nog gå bra. Jag har ju läst kursen tidigare ;) haha

Solen skiner och fåglarna kvittrar

Har precis varit nere på stan(som det heter här i Södertälje) med Bea. Vi köpte lite glass och redbull för att sitta i solen och mysa. Det var jättetrevligt. Och vilket väder vi har, inte sant? Så underbart. Vi snackade lite skit och uppdaterade varandra. Det var ju ett tag sedan vi sågs.


Nu håller Rickard på och skruvar upp gardinstängerna som vi köpte i går. Jag hoppas verkligen att det blir fint med de gardiner vi valde. Han är så duktig han!


Nej, nu måste jag fortsätta pilla på filmaffischen i photoshop. Jag missade en hel del på instruktionerna. Jättejobbigt, men det är bara att bita i det sura äpplet.

Halleluja moment

God morgon solstrålar.

I dag mår jag betydligt mycket bättre. Gissa hur skönt det känns? Det enda jobbiga(ja, jag är inte fullt frisk) är att jag är mör i kroppen samt att det känns som att någon har gett mig två feta smällar på ögonen. Jag kan knappt kolla åt vilket håll som helst utan att det gör ont. Men bortsett från det mår jag toppen! Lite hungrig är jag, men det är lätt att få bort.

I dag vet jag inte riktigt vad som händer. Med tanke på att jag mådde så risigt i går så har jag och Rickard inte planerat något mer än att hämta en TV-hylla hos pappa, rensa hur förrådet i Storskogen, flytta skitbilen från en parkering och betala några räkningar i Salem.

Nu tjatar Rickard på att jag måste gå och göra mig i ordning. Ja, man måste väl lyssna på gubben..

Fortfarande lika dålig

I dag mår jag fortfarande lika dåligt om inte värre. I morse när jag väcktes av att Rickard gick upp kände jag mig frisk. Tänkte då "yes, det var bara en dag jag var sjuk. Skönt och i dag är det fredag". Men icke, jag hade så fel. Mitt huvud känns så mycket tyngre och det känns som att jag massvis med betong på ögonlocken. Lyckligtvis har jag inte lika mycket feber. Det kan jag väl i alla fall skatta mig gott över? Jätteroligt såhär en fredag. Det är anledningen till att jag inte bloggar så mycket.

Syftet med detta inlägg är att jag vill gratta min vän Jessica som fyller 18 bast i dag. Jag vill också bara säga att jag verkligen hoppas att du får en underbar och rolig dag/kväll. Ta det lugnt med alkoholen bara ;) haha

Här ser ni en bild på busungen.


38 graders feber och huvudvärk

Usch, jag mår så himla risigt. Det var ganska länge sedan jag mådde såhär dåligt. Jag har 38 graders feber, och då har inte ens två ipren hjälpt till(damn you). Känns ju sådär. Som grädden på moset har jag fruktansvärt ont i kroppen, minsta beröring känns som tusen nålar igenom kroppen och huvudvärken ska vi inte ens prata om. Lite självömkan får man faktiskt känna om man är sjuk, inte sant?

Det blev ingen avancerad middag för mig och Rickard. Han är fortfarande lite trött efter att han varit sjuk, sedan har kan ju smittat mig och aldrig i hela mitt liv att jag ställer mig och lagar mat i detta tillstånd. Det fick bli hämtmat från Max. Jag hade dock ingen vidare aptit. Synd med tanke på att deras hamburgare är mycket godare än McDonalds.

Kvällen har spenderats i soffan med att dricka vatten, äta youghurt(det ända jag får i mig just nu), knapra Ipren och tycka synd om mig själv. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre i morgon.

Jessica min kompis fyller 18 i morgon och jag var bjuden hem till henne, för att sedan gå ut. Men mår jag som jag mår nu så orkar jag verkligen inte. Jag kommer vara en riktig party-pooper. Förlåt, men jag lovar att kompensera upp det med en krogrunda någon dag jag är frisk!

Rickard sitter och spelar PS3 just nu och jag funderar starkt på att gå och lägga mig. Jag är sjukt trött mentalt och i hela kroppen.

Jag tror jag gör en kopp té innan jag går och sussar.

God natt på er allihopa. Hoppas någon av er därute får njuta av vårvädret i alla fall.

Snark

Åh, jag är så trött på min bloggdesign. Jag har kollat runt på internet efter gratisdesign men hittar ingen jag blir nöjd med. Jag har dessutom inte orken till att själv sitta och pilla i bloggen med tanke på att jag är sjuk. Mja, får väl se till att fixa det nångång när jag orkar.

På bättringsvägen?

Nu känns allt lite bättre efter en tre ipren, en minibaugette och ett glas juice. Får hoppas att det inte blir värre än såhär. Martina och Jimmie vill nämligen grilla med mig och R i kväll och det låter ju hur mysigt som helst. Som tur är känner jag mig lite piggare nu, men det kanske bara är alla kemikalier från ipren som spökar? Haha.

Sjukdomar och snor

Åh, den här dagen har inte startat bra. Jag är sjuk! Jag har ont i hela kroppen, är jättetjock i halsen och känner mig otroligt hängig. Till råga på allt har jag nackspärr samt muskelvärk från nacke till svank. Eftersom att jag inte är sjuk kan jag inte masseras då infektionen kan spridas. Roligt? Inte nånstans. Nu börjar jag bete mig som en kille. Ni vet hur de blir när dem bara är förkylda? "åååhh, jag kommer dö" och dylikt. Nu känns det faktiskt som att slutet är nära(lite ironi). Nej men seriöst. Jag kan inte ens resa mig ur sängen/soffan. Jävla skit!

Pga detta kommer jag nog inte skriva så mycket i dag. Ni får alltså nöja er med detta inlägg och kanske hoppas på ett till senare i kväll.

Nu måste jag gå och fräscha upp mig trots att jag är sjuk. Jag ogillar att känna mig unken och äcklig.

Jag har designat min egen bikini.

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Jävla hycklare!

Nu är jag ritkigt less på Rickards konkursförvaltare och hela skiten. Hans pengar är försenade och konkursförvaltaren har stoppat hela processen pga det var någon(minns ej vad skiten heter) som påstått att de erbjudit Rickard jobb. Så in i helvete heller. Han gick till arbetsförmedligen precis som dem hade kommit överens om. Nu handlar detta om en ganska stor summa. Om konkursförvaltaren tror på dessa idioter som ljuger kommer Rickard inte ens få några pengar, som jag förstod det. Som grädden på moset ligger vi ganska mycket i back denna månad pga låssmeden. Så allt känns ju så himla bra just nu. Jag har i alla fall en backup plan om det här inte går som vi hoppas. Jävla idioter! Tänker de inte ens på att folk har en hyra att betala, mat att köpa för att kunna leva som en normal människa? Jag blir så förbannat trött på dessa människor. Det är ju inte första gången en konkursförvaltare är ett jävla kukhuvud(ursäkta språket men jag är riktigt förbannad just nu). Tack gode gud att Jackie har mat i alla fall. Vårat matintag kan man ju alltid fixa på ett eller annat sätt. Bara hunden har mat!!

Nej, nu måste jag rensa tankarna. En cigg på balkongen i solen.

Godnatt då?

Tänkte bara säga godnatt till er alla och avsluta med en urgullig bild på min och Rickards underbara hund.


Magbesvär


Sorry för en väldigt dålig uppdatering. Det har varit väldigt mycket att göra i nya lägenheten. När det väl fanns tid över hade jag ingen ork för att uppdatera. Men I'm back!

Nu har vi äntligen fått ordning. Det är endast lite småplock och man kan äntligen röra sig utan att behöva klättra. Allt känns jävligt bra just nu.

I morse vaknade jag med magknip vid ca halv sju. Inge vidare då det var så pass jobbigt att jag inte ens kunde stå upp. Då slog jag på Pippi Långstrump och efter ca 30 minuter somnade jag om igen. Vaknade vid tio och var någorlunda utvilad, men magknipen ville inte ge med sig. Efter lite rysk fil gav magen med sig. Nu sitter jag här med lite magknip då och då. Men jag överlever. Tur det, eller hur? ;) haha

Påsken har varit väldigt full med middagar över allt. Kort summering av hela långhelgen:

Lördagen spenderades hemma hos pappa medan Rickard var hos sina kusiner. Mycket trevligt. Eftermiddagen på söndagen fick vi besök av Rickards pappa och hans tjej på en fika. De hade köpt en jättestor korg fylld med massvis med choklad. Det var riktigt snällt! Jag tänkte slänga upp en bild på den senare(jag älskar choklad, trots mina problem med laktos). Framåt kvällen skulle vi hem till mamma på middag, det var också väldigt trevligt.

Vid halv ett på måndagen kom Rickards mamma och pojkvän på en fika. De hade köpt en jättefin blomma vi  kan ha på balkongen(kommer även en bild på den). Och sist men inte minst. Måndagskvällen spenderades hemma hos Rickards pappa. De bjöd på otroligt god mat och trevligt sällskap. Påsken kunde inte ha firats på ett bättre sätt.

Vi slapp laga mat på hela helgen. Gissa om det var skönt då vi var jättetrötta efter flytten och allt. Räddare i nöden, haha.


Skräpsamlare

Herregud säger jag bara. Hur kan jag och Rickard ha samlat på oss så mycket grejer? Det är förvisso positivt men gud så mycket vi har kvar att packa upp. Detta kommer bli ett ganska kort inlägg. Jag är jättetrött mentalt och i hela kroppen. Ryggen värker, men det är det värt. Jag och Rickard har äntligen fått vår efterlängtade lägenhet tillsammans.

Dagen har spenderats med att packa upp massvis med inredning och smågrejer. Det står inte alls lika mycket kassar och kartonger i lägenheten nu. Vilket är skönt! Förut var det som att gå i en labyrint = ingen ordning i överhuvud taget.

Jag ska snart ta en dusch, fixa mina naglar(de är en hemsk syn. 5 av 10 naglar har gått av pga flytten), sedan ska jag inta soffläge brevid Rickard. Det är ju Harry Potter på TV!

God natt på er. Jag kommer sova som en stock i natt, hoppas ni också gör det.

Sån otur!

Det är helt sjukt. Jag måste berätta. Flytten i går flöt på hur bra som helst. Jag och Rickard skulle packa upp de sista grejerna och vi slängde igen dörren bakom oss för att gå ner och hämta allt. När vi sedan kom upp med fullpackad hiss märker vi att dörren är låst. Jag frågade hysteriskt om Rickard hade någon nyckel men icke då. Nyckeln låg inne på köksbordet samt min mobil. Rickards mobil hade laddat ur. Hur j*vla otur kan man ha? Jag blev nästintill hysterisk för jag var skittrött och hade ont i hela kroppen efter dagens arbete.

Vi åkte sedan till Salem för att ladda Rickards mobil. Han ringde Kenneth om hjälp. Vi tänkte att vi skulle lossa på brevlådan och nå med handen, men ack så fel vi hade. Just i detta tillfälle hade vi farit runt i timmar, suttit och väntat i timmar och kollat på när Kenneth försökte bryta sig in i våran lägenhet i timmar. Jag höll på att bryta ihop.

Vi beslöt oss sen för att ringa en låssmed. Vid denna tidpunkt var klockan halv tolv-tolv kanske och jag gick sovandes, typ. Vi satt och vänta till ca halv ett, kvart i ett. Då äntligen kom låssmeden och han babblade på som fan. Men han gjorde sitt jobb och vi kom in. 1900:- fattigare. Roligt va? Jag förstår inte hur vi kan ha sådan otur. Men det är väl typiskt. Vi klarade flytten på två lass och allt var perfekt. Något måste ju hända för att liva upp stämningen.

Slänger upp lite bilder.


Nu måste jag göra lite nytta. Det är mycket som ska göras. Usch, blir trött bara av att tänka på det. Men först, en kopp kaffe och en cigg på den mysiga balkongen i solen

Hörs!

Det rullar på bra nu

Jag tar en paus från allt packande nu. Jag har lyckats packa ner småsaker trots att vi inte har några större påsar. Jag hittade några lagom men rätt så tunna påsar. Nu är alla sladdar och annat småskit nerpackat. Jag har även hunnit ta en massa bilder emellanåt. Jackie var med på ett hörn också.


Ser ni min extremt tomma garderob? Det känns jättekonstigt när man ser den så tom. Är van med att den alltid är proppfull(trots alla klädproblem jag nästan alltid har, haha).

Den 14e juni börjar jag jobba. Känns jättebra och det ska bli himla roligt! Den första veckan är bara inlärningsvecka. Då får jag lära mig hur allt går till. Åh, jag längtar!

Livet är för himla bra nu. Vi ska flytta till en egen lägenhet, jag har fått sommarjobb och kanske en anställning därefter(om jag trivs och om de trivs med mig), jag och älskling + mammas familj ska åka utomlands v.30. Jag vill tacka alla som ger mig möjligheten till välmående. Tack! Livet rullar på bra nu.

Uppe med tuppen

I morse var jag uppe med tuppen. Ordagrant! Rickards klocka ringde lite innan sex tror jag, sedan dess har jag varit mer eller mindre vaken. Visst är jag trött, men jag kan verkligen inte somna om. Istället ligger jag här med datorn framför Mannen som kunde tala med hästar. Jättebra film faktiskt.

I dag är det äntligen dags. Nu flyttar vi! I dag ska jag packa ner det allra sista. Så som täcken och alla kläder. Jag måste bara vänta på att Rickard kommer hem med stora sopsäckar. Av någon anledning har våran andra rulle försvunnit. Jag ska dock leta lite i förrådet om dem finns där.

Jag har tänkt på en sak. Ni som är ungefär i min ålder(19 snart 20). Minns ni när vi var fjortisar? Runt 12 till 14 år(för min del iaf). Då var det en klassiker att ha en napp i munnen när man tog kort. Fråga mig inte varför, men så var det. I alla fall för mig och även många av mina dåvarande fjortiskompisar. Men nu verkar det vara så att "låtsasglasögon" är inne. Jag har märkt det när jag besökt en antal såkallade fjortisbloggare. Massvis med bilder där de bland annat har glasögon, putar med läpparna och lite idomin på det. Vad är grejen? Visst att glasögon var inne(om det fortfarande inte är det?) men de förstör själva grejen tycker jag. Jag tycker att det kan vara snyggt på vissa tjejer och dessutom killar. Men då ska man ha den stilen och inte vara en liten fjortis med litet ordförråd. Sen de där glasögon med ränder. Vad är det för uppfinning? Hur kan man sätta på sig något sånt och sedan tro att man ska bli tagen seriöst? Jag tycker bara att det är extremt fult.

I dag kommer det nog inte bli så mycket bloggande. Vi har rätt mycket att göra med flytten. Jag tänkte i alla fall ta lite bilder så får ni följa med oss under flytten. Jag kanske slänger in ett snabbt inlägg i kväll.

RSS 2.0