Devote.se

Mina kära läsare, jag har flyttat min blogg till devote.se. Jag hoppas ni följer med mig dit! Jag får se hur länge jag stannar där, men ett litet tag blir det i alla fall. Om ni är intresserade av att fortsätta läsa, klicka på bilden!



Freitag, meine Freunde

I dag är det äntligen fredag. Jag är precis hemkommen från ett möte på skolan, det gick galant. Jag har hunnit trycka i mig lite lunch också. Och vilket bajs-väder vi har. Var har sommaren tagit vägen?

I morgon bär det in till stan med mami. Vi ska spatsera runt och bara vara, kanske handla något, äta lite lunch och bara mysa. Det är kvalitetstid! Jag älskar att umgås med min mamma. Jag hoppas på att vädret är bättre än i dag bara, men SMHI lovade att det skulle bli bra, men man vet aldrig med vädergudarna.

I-landsproblem?

När jag tänker på att jag börjar jobba på måndag blir jag faktiskt nervös. Jag får även lite prestationsångest. Jag vet att det kommer bli grymt roligt och det är en väldigt bra erfarenhet men, alltid dessa men. Men tänk om de inte tycker om mig? Jag ska självklart göra mitt bästa och verkligen visa vad jag går för. När jag verkligen vill något så kämpar jag för det. Ibland kan jag till och med ta på mig alltför många uppgifter än vad jag egentligen klarar av bara för att visa att jag är engagerad, för det är jag.

Jag har en tendens att när jag blir för nervös har jag lätt för att bli folkskygg och blyg. Dåligt, dåligt men jag ska försöka att visa min sociala sida, för det finns en inom mig. Känner jag mig trygg i situationen har jag inga problem att prata på och vara trevlig.

Jag har redan börja fundera ut vad jag ska klä mig i. Jag har kommit så långt att jag i alla fall ska ha jeans eller jeansleggings. Är kavaj för mycket? Jag tycker att det ser propert och representabelt ut, men vad vet jag? Jag kanske blir "för" uppklädd då? Gah, jag vet inte. Jag får helt enkelt ringa mamsen min och rådfråga henne. Skorna blir dessvärre ett mindre roligt problem. Jag har allt från ballerina till högklackat. Jag tänker inte ha på mig ett par sneakers, så dem är uteslutna. Pumps? Ja, jag vettefan. Jag och mamma ska in till stan på lördag, ska försöka hitta ett par snygga klackskor med inte alltför hög klack. Jag ska ju trotsallt vanka runt i flera timmar. Mina fötter blir nog inte så glada i ett par högklackat då. Jaja, det återstår att se :)

Har ni några förslag? HJÄLP!

Så j*vla less

Jag sitter fortfarande och väntar på ett svar på mitt arga mejl jag slängde iväg till en lärare för några dagar sedan. Har jag fått något? Nein. Jag tycker det är oerhört fegt av denna människa att inte ens visa mig den respekten genom att inte svara. Denne ska vara en vuxen människa och dessutom lärare och kan inte ens stå för sina handlingar. Jag blir fan förvånad över hur en vuxen människa kan bete sig ibland. De ska föregå med gott exempel, tur att jag vet bättre då. Usch, jag är ytterst besviken på nästan hela bunten som jobbar på Rönninge gymnasium. Inte ens har de stake till att anmäla en misshandel(det var jag som blev misshandlad och var själv tvungen att gå till polisen), men de kan minsann stänga av ett gäng turkar när de kastat kondomer samt pennor på mig och några vänner. Väger kondomkastning högre än misshandel? Visst att jag kände mig en aning kränkt när de gjorde det, men det kan inte jämföras med misshandeln och den kränkning jag utsattes för då. Den skolan har inge moral nånstans.

Nej, nu känner jag att det kan bli alltför privat och sånt ska ej skrivas i min blogg. Jag ville bara konstatera att jag ogillar den skolans policy enormt. Som om ni inte redan förstått det? Haha!

Yey

Jag var faktiskt lite nervös med att tvätta helt själv. Själva proceduren med att slänga in tvätt samt tvättmedel och sköljmedel är inga problem(självklart). Jag är dock inte van med såna där stora och halvt komplicerade masiker med massvis med knappar på. Men jag gjorde det hela självklart svårare än vad det är. Det var ju superenkelt, haha.

Istället för att dammsuga och skura valde jag att fixa mina naglar. Denna gång fick dem bli lila. Jag älskar de där matta färgerna som verkar vara inne just nu. Riktiga sommarfärger och det skadas ingen av.

Efter det sysselsatte jag mig lite framför camen. Det var länge sedan jag tog en massa egobilder.

Här ser ni mina fina naglar och min oerhört synbara finne snett nedanför munnen. Men vad gör det? Alla får finnar ;)


En halvtrött och seg Sandra


Nu måste jag göra mig lite i ordning. Rickard ringde nyss och vi ska handla käääk och lite hygiensartiklar. Det behövs här hemma då jag var tvungen att äta vitlöksbröd till frukost och det stinker satan i munnen på mig, haha. 

Agera hemmafru

Guten Morgen, i natt har jag sovit som en stock. Kanske beror på den hårda träningen i går. Det var i alla fall sjukt skönt att kunna sova utan att behöva vakna hela tiden. Har ni sovit bra?

I dag står det tvätt och städning på schemat. Vår tvättid startar klockan ett, alltså om 15 minuter. Medan tvätten är igång ska jag försöka dammsuga och skura samt damma. Får se hur mycket som hinns med, ska lata mig mellan varven hade jag tänkt. Sånt får man göra när man är ledig, inte sant?

Snabb uppdatering

Träningen gick galant. Nu orkar jag 70kg i benpress= Rickards vikt ungefär, haha. Jag måste säga att jag är ganska impad. Jag körde väldigt hårt i dag eftersom att jag har missat en veckas träning. Stod på springbandet tills benen inte orkade bära mig. Älskar känslan av att vara helt utmattad och genomsvettig, då har man gjort mycket nytta.

Det blev inge tvätta i dag. Jag får ta det i morgon istället. Tidsplaneringen var inte den bästa i dag.

Nej, nu ska jag ta och fixa mina naglar och sen är det spikmattan som gäller.

Dagens fråga

Jag brukar läsa Dessies blogg bland annat och just nu befinner hon sig utomlands med en tjejkompis. Hur gammal är hon, 16 år? Aldrig att jag skulle släppa iväg min sextonåriga dotter endast med en tjejkompis sådär och inte min son för den delen heller. Hon kan festa hur mycket hon vill, hon kan i princip göra exakt vad hon vill. Och vad som kan hända om hon har druckit för mycket och inte kan ta hand om sig själv vill jag inte ens tänka på.

Så, vad anser ni om att släppa iväg småbarn utomlands sådär, utan någon vuxen? Är det ok eller helt fel?

Njuter av min ledighet till fullo

Nu har jag precis ätit frukost och skickat iväg några viktiga mejl. I går skickade jag även ett argt mejl till en av lärarna på skolan. Därav det ilskna inlägget ni kunde läsa i går.

Dagen är inte alls så fullplanerad men jag njuter. Jag njuter till fullo av min ledighet. Jag har tänkt att städa lite, om jag känner för det vill säga. Om inte kan jag göra det i morgon. I kväll ska jag först träna, har haft uppehåll i en vecka nu. Efter det, klockan sju är det tvätta som gäller. Jag får se om jag hinner till bestämd tid, annars får älskling börja utan mig.

Nu ska jag fortsätta njuta. Ligger i sängen framför desperata hemmafruar med en kopp kaffe. Ciao!

Återkommande problem

Jag ska aldrig mer sätta min fot i Rönninge gymnasium. De påstår sig vara en sådan bra skola men jag kan tyvärr inte hålla med. Självklart är det en bra skola på det sättet att det till exempel inte föregår mobbning på skolan, men när det kommer till att informera elever om diverse prov, ordning på betyg och dylikt är de sämst! Jag är så jävla besviken så att jag har stor lust att skälla ut varenda lärare jag haft under mitt fjärde år som inte skött sin roll som lärare. Fyfan!!

Jag har märkt på de lärare jag ifrågasatt när de gjort fel att dem blivit chockade för att jag, som elev har sagt ifrån. Jag är ingen liten skitunge som tar skit, jag vet när jag har rätt och när dem gör fel. Då säger jag ifrån, så enkelt är det bara. Jag tänker inte helt plötsligt sätta mig och skriva en uppsats några dagar innan jag slutar för att du som lärare helt plötsligt har ändrat dig(utan att informera mig) när vi hade avtalat något helt annat. Aldrig! Jag är ingen dörrmatta som någon kan ställa sig på närsom och skrapa bort sin skit under skorna.

I morgon är min sista dag på den dekadenta skolan. Och då har jag bara ett möte med en av de tre bästa lärarna på skolan. Jag säger inte att det inte finns bra lärare för det gör det. Den kvinnan har hjälpt mig något enormt. Hon har alltid gjort sitt bästa och jag är henne tacksam för allt.

I just love it

BasketkängorBasketkängor

Nu ska jag passa på när det är rea, tänkte mig dock ett par i vitt. Jag älskar sneakers i alla möjliga former. Jag har ett par vita converse-liknande sneakers från Belle Shoes och det är mitt bästa inköp när det gäller gympaskor. De är extremt bekväma och passar till allt(nästan i alla fall). Mina sneakers ska lätt följa med till Kos när vi ska upptäcka staden då vi inte ligger på stranden eller festar.

Totally hjärndöd

Angående det senaste inlägget. Det problemet som inträffade som jag skrev om blev inte det enda. Jag är jätte-förbannat-cp-skit besviken på Rönninge gymnasium. Jag vet att ni har hört det förr. Jag ska inte babbla på om allt trubbel, men en sak säger jag bara. Sök ALDRIG in där!!

I dag har jag varit i skolan från halv åtta till klockan fem(!!!!). Hur orkade jag egentligen? Helt otroligt. Runt lunch började jag med mitt projekt i multimedian. Det där förbannade projektet gick mig verkligen på nerverna. Jag har gjort en filmaffisch, animation, teaser och ett radioinslag och allt skulle in i flash som ett stort projekt. Man skulle lägga in en massa knappar med massvis med koder. När jag nästan var klar funkade allt som det skulle(thank God, det var myyycket jobb). Av någon anledning blev det helt fel på allt och ingenting fungerade. Jag tappade greppet och bröt ihop. Jag kände gråten i halsen och jag orkade verkligen inte vara kvar. Jag hade stor lust att strunta i hela uppgiften, men jag bet ihop. Jag gick ut med raska steg och tog en cigarett. Efter det var min sinnesstämning frid och fröjd, nästan i alla fall. Bea försökte fullhjärtat hjälpa mig(tack babe) men något var knas. Jag lämnade i alla fall in uppgiften som den var. Jag har visat att jag har gjort alla uppgifter samt slängt ihop allt tillsammans. Enligt min åsikt borde jag få G. Han ser att jag har försökt för det har jag verkligen. Jag och Bea har fyrkantiga ögon nu efter allt sittande framför datorn sedan i måndags. Så, credit till oss!

Nej, nu är jag alldeles för trött för att pilla på dessa tangenter och detta eviga stirrande på skärmen. PEACE!

Prov, mat och vuxenliv

Jag befinner mig just nu i skolans datorsal. Jag har för ett litet tag sedan gjort ett prov i rättskunskap samt ett prov i religion. Det gick helt ok, tycker jag. Dessvärre uppstod det(självklart) problem. Jag blir dock inte förvånad över vad Rönninge gymnasium inte kan åstadkomma.

När jag pratade med ena rättskunskapsläraren frågade hon mig om jag hade lämnat in en lapp för prövning. Och självklart har jag det! Hon påstod sedan att det inte kommit in någon lapp. Då höll jag på att explodera. "Nu får det fan vara nog", tänkte jag. Helt jävla otroligt. Denna skola har ingen som helst koll på dess elever. Jag blir så förbannat trött på deras brist på kommunikation och ordning. Men snäll som denne lärare är beslöt hon sig för att gå och kolla på sitt arbetsrum om det fanns något prov över. Och det fanns det, vilken lycka! Eller ja, jag är ju inte glad över att göra prov, men glad över att det fanns ett över. Man vill ju inte plugga i onödan, haha.

Provet i rättskunskap bestod av ganska många frågor med tanke på att jag skulle lära mig ca 250 frågor samt läsa ca 13 kapitel. Roligt? Nej! Men jag tror jag klarade det. Jag hoppas det i alla fall. Religionen är dessvärre sämre. Läraren vägrar ge mig instuderingsfrågor trots att gymnasium har skyldighet till det om eleven ber om det. Men icke! Denna konservativa bitterf*tta håller sig till något helt annat. Jag valde att satsa på G, ska jag vara helt ärlig orkar jag inte bry mig om något högre betyg. Jag hoppas, hoppas att jag fick G i religion. Annars vet jag inte vad jag tar mig till. Jag har lovat mig själv att inte bryta ihop. Hela processen kommer bli försvårad då, och det orkar jag inte med. Jag ska försöka se positivt på det hela och göra mitt bästa. Bättre än så går det inte att göra.

Nej, nog pratat om skolan. I morgon är den sista skoldagen(tror jag? haha) och det är så j*vla skönt. Jag har längtat efter det här sedan jag påbörjade mitt fjärde år. Under dessa dagar jag är ledig innan jag börjar jobba ska jag bara lata mig. Helt ärligt. Jag ska inte göra ett smack. Jo, träna och sola då. Men inte mer än det. Jag ska bara jäsa hemma.

Detta har jag också längtat efter sedan jag började gymnaiset. Att börja jobba. Jag kommer äntligen ut i vuxenvärlden och kommer bli behandlad som en vuxen. Inte som ett litet barn som inte har någon talan. Jag tycker det ska bli otroligt roligt att börja jobba. Äntligen kommer jag få in mina pengar in på kontot varje månad. Äntligen kommer jag kunna bidra med pengar till räkningar(jag betalar dock elen nu, men...). Ja, jag längtar faktiskt till att kunna betala räkningar, kunna storhandla, kunna köpa det jag behöver i princip när jag vill. Jag längtar till att vara fullt självständig.

Mitt hungerbehov är rätt stort just nu. Matsalen i skolan öppnar inte förrän om 20 minuter(vilket betyder att jag kommer hinna gå ner ca 10 kg. Jag är så hungrig att jag mår illa) och om de ens öppnar i dag med tanke på att det endast är en omprovsdag i dag, kaféterian är inte öppen i dag och jag suktar verkligen efter deras goda och extremt billiga ostfrallor. MUMS!

Ska börja avrunda detta inlägg nu. Blev rätt långt ser jag.

RSS 2.0