Grov i munnen

Efter jobbet mötte jag upp min vän Jossan för lite snicksnack och socialisering. Det var alldeles för länge sedan och trots att vi endast kunde spendera någon timme eller så, så var det trevligt att catha up så att säga. Vi pratade lite om att kanske ses i helgen, det återstår att se. Annars kommer min helg bli väldigt lugn, I guess.

När jag var på g till pendeltåget gick jag förbi en tjej på högst 16 år. Hon satt ensam på en bänk omringad av två vidriga alkisar(i ca 40-50 års åldern). Dem satt nästan i knäet på henne. Jag kunde knappast gå förbi utan att göra något. Jag har själv varit i den situationen i den åldern och jag vet hur jobbigt det är. Man vågar inte säga ifrån om det skulle uppstå våldsamheter eller dylikt. Jag stannade till och iakttog tills jag beslöt mig att fråga om allt var ok. Hon gjorde inte så mycket mer än att nicka. Gubbarna sade inte så mycket, de stirrade bara på mig. Så jag beslöt mig för att gå långsamt därifrån för att inte verka konstig. Det jag reagerade mest på var att ingen annan människa lade märke till detta, eller så brydde dem sig bara inte. De gick bara förbi. Fan, jag kan inte förstå hur man kan blunda för sådant här. Hur kan man gå förbi utan att inte göra något? Det räcker med att fråga om allt är okej. Folk är så jävla svaga och fega. Självklart finns det eldsjälar därute men det är dock sällan man ser dem.

Och det som gör mig mer förbannad och äcklad är, vad ser dessa vidriga män hos en sådan ung tjej? Vad har dem där att göra? Jag minns att jag hörde en av dem säga något i stil med "du...blabla, snygg" medan hon satt tyst och stirrade ned i mobilen. Vad ska hon göra? Om männen skulle vilja göra något finns det inte en chans för henne att försvara sig. Just detta ämne jag provocerar mig rejält. Men vem blir inte provocerad? Det finns inget som skulle stoppa mig om jag såg en tjej fara illa. Järnrör i nyllet på dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0